Periaate oli kummallakin kerralla sama, eli pakasteesta valmis pussi wokkivihanneksia, jokin proteiininlähde ja lisuke. Kaikki käytettiin wokkipannun kautta. Ekalla kerralla oli riisinuudeleita, tofua ja grillijuustoa sekä kookoskermaa, toisella riisiä ja pakasteesta jotain maustettuja soijakökkäreitä. Mausteita käytin hyvin suppean maustekaappini antien mukaan ja itämaisen teeman vuoksi perinteisempien mausteiden lisäksi, joukkoon sujahti myös kanelia. Tällä kertaa se tapahtui ihan tarkoituksella, toisin kuin se kerta, kun laitoin kanelin sijaa paprikajauhetta johonkin makeaan piirakkaan. En enää ikinä jätä maustepurkkeja teksti seinään päin, en ainakaan kolmeen päivään. Rasvana käytin kookosrasvaa, vaikka yleensä laitan joka paikkaan oliiviöljyä. Varsinkin jälkimmäinen versio oli varsin maukas, kun sitä söi tuoreeltaan. Seuraavana päivänä ruoka maistui lähinnä hevosen appeelle ja päätyikin koirien kuppiin. Onneksi sitä oli jäljellä vain kolmen päivän tarpeiksi. Tofua en taida yrittää enää marinoida itse, sen verran tylsälle olen saanut sen molemmilla kerroilla maistumaan, vaikka miten olen yrittänyt. Lapsilta saadut kommentit eivät ihan kannusta uusiin wokkausyrityksiin. "Äiti, onko tässä mitän lihaa?" "Ei." "Hö!" ja "Äiti, mä en syö tätä enää ikinä!" Eiköhän tässä kevätkaalia kuitenkin päästä jossain välissä wokkaamaan.
Eilisen ruoka meni taas eineslinjalle ja ostin valmista tomaattikeittoa. Onneksi näppärä lapseni kysyi minulta ennen lautaselle annostelua, että voiko hän syödä keittoa. Vastasin ensin, että tietysti, kunnes iski tajuntaan, että enhän mä tarkistanut, vaan muistelin vain, että ollaan syöty ennenkin. Pikainen pakkauksen kaivaminen roskiksesta ja sen jälkeen uusi suunnitelma yhden hengen ruokintaan. Eihän meillä olekaan kuin vasta reilut kolme vuotta eletty gluteenittomasti ja kyseisen sairauden olen opetellut ottamaan huomioon niin kauan kuin vain voin muistaa.
Tomaattikeiton epäeineksinen osuus löytyikin krutongeista. Niitä en ole kaupasta gluteenittomina löytynyt, joten pakko tehdä itse. Lapset syövät sileitä keittoja ihan hyvin ja välillä jopa halulla, mutta krutongit helpottavat niiden syöntiä vähän huonompinakin päivinä. Kaapista löytyy aina karmeaa vakuumipakattua paahtoleipää vain ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten. Tällä kertaa päätin tehdä isomman satsin, ettei heti lopu kesken, joten otin tummaa ja vaaleaa versiota, paketin kumpaakin. Vaikka aina sanonkin, että en jaksa niitä tehdä, kun ovat niin työläitä, niin höpöpuhetta. Vaikein vaihe on antaa niiden olla pannulla sopivan aikaa, etteivät pala, mutta kuivuvat.
Krutongit:
- leipää leikattuna noin nopan kokoisiksi palasiksi. Koolla ei ole kovin väliä, mutta pienemmät kuivuvat nopeammin ja tasakokoisuus olis aika jees
- öljyä
- mausteita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti