Ostin taannoin pari pötköä
Suvituoreen vadelma-raparperisosetta ja päätin tehdä siitä vispipuuroa, tai lappapuuroa kuten täkäläiset sanoo. Tänään sain viimein aikaiseksi pistää puuron kiehumaan, kun lapsetkin on taas kotona. Ohjetta siihen ei ole, mutta muistelin muutama vuosi sitten myynnissä olleen Pirkan raparperisoseen kyljessä ollutta ohjetta ja sovelsin. Tarvitaan:
- 2 pötköä vadelma-raparperisosetta
- n. puoli dl vettä
- 2dl mannaryynejä tai meidän tapauksessa riisijauhoja
- 2tl sokeria ja
- pari maustemittaa suolaa.
Lämmitetään sose ja vesi kiehuvaksi, ripotellaan ryynit/jauhot joukkoon ja sekoitetaan samalla voimakkaasti. Tarvittaessa voi lisätä vielä vettä, jos tuntuu, että puurosta tulee liian sakeaa. Lopuksi maustetaan ja jäähdytetään. Jäähtynyt puuro sekoitetaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Itse teen tuon vaiheen vasta aamulla. Kirjaan sitten ylös mikäli tapahtuu jotain raportoitavaksi kelpaavaa. :D
Kaverin facebookpäivityksen takia minulle tuli vielä puolen yön aikaan valtaisa lettujen himo. Koska maitoa on kaapissa vain pari desiä ja sekin tarvitaan aamuksi lasten puuron kaveriksi, pii vähän soveltaa. Kaapista löytyi:
- 3dl turkkilaista jugurttia
- ruokakerman loppu (reilu puoli desiä)
- ruokakermapurkin huuhteluvesi (vajaa puoli desiä)
- 2dl jauhoja, tällä kertaa tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 muna
- 2tl sokeria ja
- 1tl suolaa.
Sekoitin kaikki ainekset pienessä kulhossa ihan vain lusikalla. Normaaliin lettutaikinaan verraten tavara on melkoisen tönkköä, eikä siitä mitään ihania pitsireunaisia muurikkalettuja saa aikaan, mutta aivan kelvollista yöpalaa kuitenkin. Nostin pikkulettupannulle ruokalusikalla kökkäreitä ja paistoin pienellä lämmöllä (2-3) kookosöljyssä. En ole koskaan syönyt saati tehnyt blinejä, mutta jotenkin tuli fiilis, että nämä paksuhkot lettuset voisivat muistuttaa niitä paljonkin, ainakin ulkomuodoltaan. Pari pannullista napsin samoin tein kuumina, loput saa odottaa aamua ja lapsia.
Puuron vatkaamisen jätin aamuun, etten häiritsisi vanhan vatkaimeni äänellä naapureita enää, kun meillä ei ihan maailman lämpimimmät välit ole. Sen sijaan lettujen paistaminen sai aikaan palovaroittimen laukeamisen huutamaan kello yhdeltä yöllä, eikä edes hiljennyt heti. :P En käsitä miten se on edes mahdollista, kun liesituuletin oli päällä ja ikkuna auki, eikä nuo normaalisti kovin pienestä kärystä ala huutamaan. Hienosti meni taas. Onneksi maku on molemmissa hyvä.
Päivitys:
Minun puurostani tuli aavistuksen paksua. Eli kannattaa lisätä nestettä tai vähentää jauhoja. :D
Seuraavalla kerralla laitoin puuroon oikein reilusti enemmän nestettä, ehkä puoli litraa
ja lopputulos oli varsin hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti